Jelatin ; nedir nerelerde kullanılır ?
---------------------------------
Jelatin üretiminde
%27 kemik-(ne kadarı domuz kemiği bilinmiyor )
%44 domuz derisi
%28 sığır derisi
% 1 diğer... malzeme kullanılıyor
jelatinin Türkiye de yüzde 80 inden fazlası avrupadan ithal
--------------------------------
ediliyor...
----------
Jelibon tarzı şekerlemelerde yumuşaklık hissini veren aynı maddedir ;
ilaç sektöründe kapsüller jelatinden imal edilmektedir
ülkemizde endüstriyel yoğurtların büyük kısmında kıvam arttırıcı olarak kullanılmaktadır .
bu durumda...JELATİN ve JÖLELİ yiyecekler DOMUZ dan elde edildiği için HARAMDIR.
Dahası bu maddede kullanılan sığır gibi hayvanların kesim şekli islami usül olmadığı için ...murdar hayvan kemiklerinin kulllanılması olasılığı da yüksektir....çünkü yabancılar için kanı akıtılmamış ve murdar olarak ölmüş bir hayvanın yenmesinde bir sakınca görülmüyor ...oysa bu hem zararlı hem de dinimiz islama göre HARAMDIR .
JELATİNİN YAPIMI
--------------------------
hayvan derilerindeki beyaz kısım sıyrılır ...kolajen madde kaynatılır...ve jölemsi kısım alınarak ...içine bazı kimyasallar katılır
soğuyup işlemlerden geçirildikten sonra.... pirinç büyüklüğünde sert bir maddeye dönüşür...
Bu madde ısıtıldığında yeniden yumuşar...
örnek olarak evlerimizde kemikli et kaynattığımızda ...soğuyunca sertleşen tabakadaki beyaz kısım....ısıtılınca yeniden homojenize olması gibi..
Gıda sanayisinde bu madde , jöle kıvamındaki ürünlerde kullanılır.
Günümüzde jelatinin üretiminin yüzde 80 inden fazlası müslüman olmayan ülkelerdedir.
-------------------------------------------
not :
-------------------------------------------
Türkiye jelatin üretimi yok, tamamını ithal eder.
Domuzdan jelâtin üretimi 1-3 hafta,sığırda ise 15-20 hafta sürer. Bu nedenle de domuzu tercih ederler.
Ambalaj üzerinde farklı yazsa da ,piyasadan alınan numunelerin % 50 sinde domuz jelatini olduğu yapılan analizlerde ispatlandı.
ilgili link : http://www.gidahareketi.org/Gidalara-Domuz-Jelatini-1382-haberi.aspx
**
AT eti skandal mı ?
-----------------------
kardeşlerim ,
bayram değil
seyran değil....şeytanoğlu at etinin peşine düştü
bir bakalım
acaba gerçek sebep sağlımıza düşkünlükleri mi...
jelatinin yüzde 80 i domuz etinden üretiliyor mu üretiliyor
bu jelatin yoğurtlarda ,
şekerlemelerde
jöle ve jel gıdalarda kullanılıyor mu kullanılıyor
buna bir tepki var mı ...hayır
hatta daha teşvik var...yememiz için
domuz eti ve ve jelatini zararlı mı
kesin zararlı ...haram mı haram
ama şeytan basın ve araştırmacıları
bu konuya değinilmesini dahi istemezler....
en pis beslenen hayvan ,
etinde her türlü hastalığı barındıran hayvan konusunda
yayın yapılmaz...
gelelim konumuza at etine...
normalde avrupada at eti satışı serbesttir
fakat ...
son analizde şeytanoğlu at etinin KALBE faydası olduğunu gördü;
oysa şeytanoglu saglıktan vurmak için
genetik degiştirir
ve at eti nin ruhsallıga etkisi olumlu
kafir mizacına domuz gibi uygun degil
genetigi degiştirilmiş mısır
patates
kalp hastalıgı yapar
o yüzden
ucuz arjantin gdo lu mısırlar
istanbulda her köşe başında
kalp hastaneleri
by pas da gece gündüz mesaide
at eti ni avrupadan kaldırmak niyet
at eti yogun kırmızı
ekşimsi dir
lifler sık
beklediginde
yumuşaklıgı belirgindir
kemiksiz ayırd güçtür
herşey dahil otellerde
çok kullanılmıştır
marine edilince baharatla ayırd edilmez
yeter ki hayvan ölü kesim olmasın ....
bir sakınca yoktur....
ilaç birikmiş
hastalıktan kesilmiş olmasın ....
yenir..
atlar
koyun ve büyükbaş havyanlar gibi
tümüyle
mikrobiyel sindirim yapmaz
sindirim enzimleri de vardır
sekum sindirimi atlarda mikrobiyaldir
o yüzden
tümüyle geviş getirmiyor hükmüne sığmaz
sadece kafir e uygun değil
mizac a etkisi
kafirleştirmeye destek olmuyor
bu
nedenle
şeytanoğlu diyetten çıkarmayı istiyor
ve bu gıdaya karşı çıkıyor...
esselamu aleyküm ...
www.facebook.com/ottomanm2d
http://ottomanm2d.blogspot.com
buradaki bilgilerin kaynağı : http://en.wikipedia.org/wiki/Gelatin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder