4 Ağustos 2015 Salı

hümanizm nedir ? avrupanın insan nefreti !

   

     Fransa ve İngiltere arasında bir avuç mülteci yüzünden yaşanan kriz, milyonlarca mülteciye kucak açan Türkiye'nin büyüklüğünü göstermeye yetiyor...

    Sözde hümanist ve süper güç olduğunu iddia eden Fransa ve İngiltere' nin Türkiye 'den alacağı çok ders var gibi gözüküyor.

   Bir avuç mülteciye kucak açıp doyuramayan batılı ülkeler içlerine düştükleri acziyetle her geçen gün küçülmeye devam ediyor.

Söz konusu haber şöyle:

   Fransa' yı İngiltere 'ye bağlayan Manş Denizi kıyısındaki Calais kentine ulaşan çoğunluğu kuzey Afrikalı 3000’ i aşkın göçmenin yarattığı kriz sürüyor.

  Sorunun çözülebilmesi için Paris hükümetinden Fransa sınırının Calais'den İngiltere 'nin Kent şehrine taşınması antlaşmasını yeniden değerlendirmesini isteyen Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart, "İngilizler kendi kanunlarını Fransa sınırlarında uygulamaya çalışıyor. Benim kentim İngiliz değil Fransız” dedi.

    The Independent gazetesinde yer alan habere göre, Bouchard ayrıca, yasadışı yollarla Fransa’ya ulaşan göçmenlerin İngiltere’nin Kent şehrinde inşa edilecek bir transit sığınmacı kampına yerleştirilmesi gerektiğini de savundu.

'İNGİLTERE BOLLUKLAR ÜLKESİ DEĞİL'

İngiliz Göçmen Bakanı James Brokenshire ise, ‘İngiltere’nin bir bolluklar ülkesi olmadığını’ göstermeleri gerektiğine inanıyor.

   BBC Radyo 4'a konuşan Bakan, Manş Tünelinde yaşanan kaçak göçmen krizinin ardından hükümetin ülkede yaşayan sığınmacılarla ilgili yeni uygulamaların planlandığını kaydetti.


   Londra’nın yasadışı göç sorununa çare bulabilmek için hazırlıklarına başladığı yeni kanuna göre, İngiltere’de çalışma ve barınma hakkında sahip olmayan kişilere ev kiralayan mal sahipleri beş yıla kadar hapis cezası verilmesini de ön gören bir dizi önlem alınacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder